Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Twee arrestaties na bedreiging met vuurwapen in Roosendaal

Gepubliceerd op:

Roosendaal - De politie heeft zondagavond 16 april 2023 omstreeks 23.15 uur op de A58 ter hoogte van Kruiningen twee Middelburgers (15 en 22 jaar) aangehouden. Zij worden verdacht van bedreiging met een vuurwapen van een 17-jarige jongen in Roosendaal. In hun auto werd een op een vuurwapen gelijkend voorwerp aangetroffen. Bij het incident in Roosendaal heeft de politie enkele waarschuwingsschoten gelost. Er raakte niemand gewond.

Politieagent met portofoon

Een 17-jarige Roosendaler deed aangifte. Hij vertelde dat hij ruzie heeft met een plaatsgenoot.  Gisteravond escaleerde  dat op de Burg. Schneiderlaan. Er kwamen twee gasten bij staan die hem  bedreigden met een vuurwapen.  Ook kreeg het slachtoffer van hen enkele klappen op zijn hoofd.   Agenten die een melding kregen van de bedreiging zagen drie personen lopen op de Strausslaan. Een van hen kwam overeen met het signalement van een van de daders. Toen de dienders het drietal wilden controleren, sloegen zij op de vlucht. Hierna hebben de agenten enkele waarschuwingsschoten gelost. Uiteindelijk werden daar twee personen aangehouden. Bij nader onderzoek bleken zij toch niet betrokken te zijn bij de bedreiging. Ze zijn daarom kort na hun arrestatie weer in vrijheid gesteld.


Vlucht
De twee vermoedelijke daders waren gevlucht in een auto waarvan de eigenaar woont in Middelburg. Agenten van het team Verkeer zagen de bedoelde auto rijden ter hoogte van Rilland op de A58 richting Zeeland. Het voertuig werd met een stopteken aan de kant gezet waarna de twee inzittenden, Middelburgers van 15 en 20 jaar, met behulp van de benaderingstechniek gevaarlijke verdachten zijn aangehouden.  In de auto werd een op een vuurwapen gelijkend voorwerp aangetroffen.