Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Mogelijke brand of explosie voorkomen Crooswijkseweg en explosie Strevelsweg

Foto's copyright Nieuws op Beeld Op de Crooswijkseweg is zaterdagochtend mogelijk een brand of explosie voorkomen door een alerte melder. Na de melding werd een fles met een vloeistof gevonden. Op de Strevelsweg ging een uurtje later wel een explosief af. Daarop volgde een korte brand. Inmiddels is een 21-jarige man uit Rotterdam aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de explosie aan de Strevelsweg.

Crooswijkseweg
Een alerte getuige meldde in de nacht van vrijdag 28 op zaterdag 29 april een verdachte situatie bij het alarmnummer. De melder zag rond 3.00 uur twee mannen die zich verdacht ophielden bij een winkelpand. Ook rook de melder een rare lucht. De melder heeft mogelijk een brand of explosie weten te voorkomen, want toegesnelde agenten troffen bij het winkelpand een fles met een vloeistof aan. De fles is veilig gesteld voor onderzoek door de Forensische Opsporing. Naast sporenonderzoek, doet de politie buurtonderzoek en zullen beschikbare camerabeelden worden bekeken.

Strevelsweg
Rond 4.00 uur vanmorgen schrokken buurtbewoners van de Strevelsweg van harde knallen. Er bleek een explosief af te zijn gegaan bij een winkelpand. Er volgde een korte brand. Gelukkig raakte niemand gewond. Na de explosie gingen twee mannen op een scooter er vandoor. De bestuurder droeg grijze schoenen en was donker gekleed. De man achterop de scooter had een tenger postuur, was in het zwart gekleed en droeg een wit ondershirt. Beiden droegen een witte helm. Inmiddels is een 21-jarige man uit Rotterdam aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de explosie aan de Strevelsweg. De politie deed na het incident ter plekke onderzoek. Daarbij zijn oa explosievenverkenners (TEV) en de Forensische Opsporing ingezet. 

Camerabeelden gezocht
Voor het onderzoek van beide incidenten zijn getuigen en camerabeelden zeer welkom. Heeft u beschikking over een deurbelcamera, dashcam of bewakingscamera in deze straten of omliggende straten en is daarop rond de genoemde tijdstippen iets verdachts te zien, neem dan alstublieft contact op met de politie via 0900-8844 of laat de beelden achter via onderstaand tipformulier.

Melden helpt!
Het is niet de eerste keer dat een explosie is voorkomen door een alerte getuige. Afgelopen maart was het een buurtbewoner in Vlaardingen die zeer alert een verdachte situatie meldde waardoor een explosie kon worden voorkomen. Ziet u een verdachte situatie, bel dan direct 112.

foto Nieuws op Beeld