Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Onderzoek gestart naar inbrekers Stiens die op hun vlucht buurman mishandelen

Wanneer een 39-jarige man uit Stiens zijn buurvrouw hoort gillen en twee inbrekers uit haar tuin ziet rennen, zet hij de achtervolging in. Als hij één van de twee verdachten weet in te halen, wordt hij mishandeld. De politie is een onderzoek gestart en op zoek naar getuigen en camerabeelden.

Politieauto

Vrouw ontdekt inbrekers
Een 53-jarige vrouw krijgt de schrik van haar leven als ze dinsdagavond 4 april omstreeks 20:45 uur thuiskomt in haar woning aan de Ljurkstrjitte in Stiens. Ze heeft gelijk het gevoel dat er iets niet in de haak is en ziet een persoon in haar huis. Ze roept direct om hulp.

Een buurman die op dat moment net zijn hond uitlaat, hoort het hulpgeroep en ziet twee mannen uit de tuin van de vrouw lopen. Hij zet de achtervolging in en weet één van de twee inbrekers in de Ljipstrjitte in de kraag te vatten. De verdachte mishandelt het slachtoffer en weet te ontkomen.

Politieonderzoek
De recherche is een onderzoek gestart naar de mishandeling en de inbraak. Er is onderzoek gedaan in de woning en gesproken met omwonenden. Ook kijken we naar camerabeelden uit de omgeving. We zijn op zoek naar getuigen die het incident hebben gezien of er iets van hebben meegekregen.

Getuigen en camerabeelden gezocht
Heeft u tussen 20:00 en 21:00 iets opvallends gezien in de omgeving van de Ljipstrjitte en de Ljurkstrjitte? U kent uw omgeving zelf het beste, als u iets heeft gezien wat ongebruikelijk is komen we graag met u in contact. Ook als u de mishandeling heeft gezien, willen we met u spreken. De verdachten zijn twee mannen. Dit is wat we over ze weten:

Verdachte 1
Eind 20, begin 30 jaar
Mollig postuur
Lichtblauwe spijkerbroek
Zwarte jas
Sprak Nederlands

Verdachte 2
Eind 20, begin 30 jaar
Ongeveer 1.85 meter lang
Normaal postuur
Lichte spijkerbroek
Donkere jas
Sprak Nederlands

Gevlucht in donkerkleurige sedan
Als u in de omgeving woont of werkt en een deurbel- of beveiligingscamera heeft waar mogelijk iets op te zien is, komen we graag met u in contact. Er zijn aanwijzingen dat de verdachten in een auto naar Stiens zijn gekomen en ook weer zijn weggevlucht in een auto. Mogelijk gaat het om een donkerkleurige sedan. We vragen particuieren of bedrijven die camerabeelden hebben rondom de toegangswegen van Stiens, zich bij ons te melden. U kunt de politie bellen op telefoonnummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Als u belt kunt u zaaksnummer 2023085695 vermelden.