Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

[UPDATE] Steekincident in Amsterdam-West: één dode en één zwaargewonde

Laatst gewijzigd op:

Amsterdam - UPDATE: Uit onderzoek is gebleken dat het zwaargewonde slachtoffer – een man van 29 - en de aangehouden verdachte beide woonachtig zijn in verschillende, aangrenzende woningen in dezelfde portiek. De recherche doet onderzoek naar de aanleiding van deze trieste gebeurtenis en kijkt in hoeverre er sprake was van een mogelijke voorgeschiedenis tussen de betrokken personen. Rond 08.45 uur heeft op de Robert Scottstraat in Amsterdam-West een dodelijk steekincident plaatsgevonden, waarbij twee personen ernstig zijn verwond. Eén slachtoffer is aan zijn verwondingen komen te overlijden. Zijn identiteit is tot op heden nog niet vastgesteld. Het andere slachtoffer is met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. Een verdachte, een man van 36 jaar uit Amsterdam, is buiten op straat aangehouden.

politie

Hulpdiensten worden iets voor 09.00 uur massaal naar de Robert Scottstraat gestuurd na een melding van een heftig incident in een woning. Reanimatie mag helaas niet meer baten voor één van de slachtoffers. Het andere slachtoffer kon ondanks zijn verwondingen ontkomen en naar buiten rennen, waar hij door omstanders is opgevangen en daarna met spoed naar het ziekenhuis kon worden overgebracht. Tegelijkertijd kon de politie een man van 36 jaar aanhouden op verdenking van betrokkenheid bij deze heftige gebeurtenis.

Getuigen en beelden gezocht

Het rechercheonderzoek is in volle gang. Dankzij getuigen weet de politie dat bij deze woning een korte tijd een man met een mes op het balkon heeft gestaan. Mocht u dit hebben gezien, dan horen we dat graag. Heeft u andere informatie die belangrijk kan zijn voor het onderzoek? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Beelden kunnen ook een belangrijke rol spelen bij het onderzoek. Beschikt u over relevant beeldmateriaal? Upload deze dan gemakkelijk via onderstaand tipformulier.

Slachtofferhulp

Dit incident, dat op klaarlichte dag is gebeurd, heeft vanzelfsprekend impact op omstanders en buurtbewoners. Bent u getuige geweest? Of bent u op een andere manier betrokken geweest bij deze heftige gebeurtenis en voelt u de behoefte hierover te praten? Dan staan medewerkers van Slachtofferhulp Nederland voor u klaar. Op hun website kunt u vinden hoe u contact met hen kan opnemen: slachtofferhulp.nl.

 

 

Update

Het slachtoffer dat gisteren dodelijk gewond is geraakt bij een steekincident in een woning aan de Robert Scottstraat, is een 25-jarige man uit Amsterdam. Het andere slachtoffer, een 29-jarige Amsterdammer, ligt nog steeds in het ziekenhuis.
Inmiddels is duidelijk geworden dat de aangehouden verdachte, een 36-jarige man, en de slachtoffers buren van elkaar waren.

Rondom de verdachte heeft in het verleden onder meer overlastproblematiek met diverse buurtbewoners – waaronder de slachtoffers - gespeeld. Hierbij is door de politie, zoals gebruikelijk bij dergelijke problematiek, samengewerkt met diverse partners zoals de gemeente en woningcorporatie. Omdat het onderzoek nog in volle gang is, kunnen er op dit moment geen inhoudelijke mededelingen over de precieze aard van de problematiek worden gedaan en het contact dat er met de politie is geweest.