Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Twee verdachten aangehouden na schietincident in Beerta [update]

Laatst gewijzigd op:

Beerta - Op dinsdagochtend 15 augustus vond er rond 10.45 uur een schietincident plaats aan de Hoofdstraat in Beerta. Er zijn twee verdachten aangehouden. De politie doet onderzoek naar het incident.

De politie krijgt dinsdagochtend 15 augustus een melding dat er geschoten is aan de Hoofdstraat in Beerta. Meerdere eenheden en hulpdiensten komen ter plaatse.

Eén persoon gewond
Eén persoon is bij het schietincident gewond geraakt. Het gaat om een 53-jarige vrouw uit Beerta. Zij is naar het ziekenhuis vervoerd. Er werd meteen een onderzoek opgestart. Er is buurtonderzoek gedaan en er is sporenonderzoek verricht op de plaats delict.

Aanhoudingen
Later op de middag zijn twee verdachten aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij het schietincident. Het gaat om een 33-jarige vrouw en een 39-jarige man, beide uit Beerta. Het tweetal meldde zich op een politiebureau in Groningen.  De recherche onderzoekt wat er precies is gebeurd en wat de aanleiding is geweest. Het lijkt op dit moment te gaan om een incident in relationele sfeer. De verdachten zullen worden verhoord over hun betrokkenheid bij het incident. 

Informatie
Heeft u mogelijk waardevolle informatie voor ons onderzoek? Neem dan contact met ons op via 0900-8844. Dit kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Update: twee (mogelijke) belangrijke getuigen gezocht

Het onderzoek naar het schietincident in Beerta, wat op dinsdag 15 augustus plaatsvond, loopt nog volop. Er zijn twee verdachten aangehouden en de recherche heeft met diverse mensen gesproken na het incident. Daaruit blijkt dat er twee personen zijn die zeer vermoedelijk getuige zijn geweest van het incident. Zij hebben mogelijk gezien dat er is geschoten en beschikken daarmee wellicht over waardevolle informatie. Het gaat om een man die rond 10.40 uur bij de bushalte, het overdekte bushokje/abri, zou hebben gestaan in de Hoofdstraat in Beerta. Het gaat zeer waarschijnlijk om een man van tussen de 40 en 50 jaar oud met een witte huidskleur. Helaas hebben we op dit moment geen uitgebreidere omschrijving van de man, maar mogelijk herkent iemand zichzelf in de omschrijving. Zoals het nu lijkt stond de man daar ten tijde van het incident alleen.

Daarnaast komen we graag in contact met de bestuurder van een rode auto, een cabriomodel met een zwart dak, vermoedelijk van het merk Mazda. Deze auto moet voorbij hebben gereden op het moment dat er werd geschoten en de bestuurder heeft daarom misschien belangrijke informatie voor ons onderzoek. Herkent u zich in de omschrijving? Of weet u over wie dit zou kunnen gaan? Neem dan contact met ons op via 0900-8844. Bent u zelf getuigen geweest van het incident, en dan meer specifiek: heeft u gezien dat er geschoten werd? En heeft u nog niet gesproken met de politie? Ook dan komen we uiteraard graag met u in contact.