Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Aanhoudingen na aantreffen niet in werking zijnde hennepkwekerij in Oudehaske

De politie trof op maandagavond een niet in werking zijnde hennepkwekerij aan in een bedrijfspand aan de Jousterweg in Oudehaske. In het pand werden materialen aangetroffen die worden gebruikt bij het vervaardigen van hennep. Er zijn twee personen aangehouden.

Hennep

De politie startte een onderzoek nadat er melding werd gedaan van verdachte situaties bij het pand. Vervolgens bleek uit vervolgonderzoek dat er mogelijk sprake was van een hennepkwekerij.

Twee personen aangehouden
De politie heeft gisteren twee personen aangehouden. Het gaat om een 22-jarige man uit Spanbroek en een 25-jarige man uit Alkmaar. Ze worden verdacht van vervaardigen van softdrugs. Ook is er een zoeking gedaan in het bedrijfspand aan de Jousterweg. Daar troffen agenten een niet in werking zijnde hennepkwekerij aan. In het pand waren materialen aanwezig die worden gebruikt om een hennepkwekerij in te richten. Ook werden er hennepresten aangetroffen.

De politie doet onderzoek en de spullen die in het pand zijn aangetroffen zijn in beslag genomen. De verdachten zullen worden verhoord over hun betrokkenheid en het onderzoek gaat door. Meerdere aanhoudingen worden dan ook niet uitgesloten. 

Tips
Heeft u informatie of tips rondom dit onderzoek? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of deel je informatie anoniem (0800-7000). U kunt ook onderstaand tipformulier gebruiken. 

Melden loont: het herkennen van de signalen
Ook in dit onderzoek blijkt hoe belangrijk het kan zijn om signalen van ondermijnende activiteiten te herkennen. Door het ontmantelen van een hennepkwekerij komt er niet alleen een einde aan de criminele activiteiten, maar ook aan een gevaarlijke situatie. Een hennepkwekerij vormt een gevaar voor de omgeving. Er wordt vaak gebruik gemaakt van illegale afgetapte stroom en installaties zijn in veel gevallen slecht aangelegd. Daarnaast kan er schade ontstaan door lekkages, stank en schimmelvorming. Ook gaat het vervaardigen van softdrugs vaak gepaard met andere criminele activiteiten en wordt geweld veelal niet geschuwd. Hoe u een hennepkwekerij herkent kunt u hier lezen: https://www.politie.nl/onderwerpen/hennepkwekerij.html.

Deel vermoedens met de politie
Heeft u het vermoeden dat er in uw omgeving zich een hennepkwekerij bevindt? Deel uw informatie dan met de politie. Dit kan via 0900-8844, het meldformulier op onze website www.politie.nl, maar u kunt ook altijd informatie delen met Meld Misdaad Anoniem. Uw informatie komt dan ook (geanonimiseerd) bij ons terecht.

(Foto: archief)