Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Recherche zoekt getuigen van straatroof

Gepubliceerd op:

De Haag - De politie onderzoekt een straatroof die in de nacht van woensdag 26 op donderdag 27 juli jl. plaatsvond op de Herman Costerstraat. Daar werd een 23-jarige Hagenaar mishandeld en beroofd van zijn tas.

De Hagenaar liep die woensdagavond rond 23.55 uur over de Groenteweg in de richting van de Hoefkade toen hij merkte dat twee mannen opvallend in zijn buurt bleven lopen. Op de Herman Costerstraat, ter hoogte van de parkeerplaats naast de laad/los van de Lidl, werd hij aangesproken door de mannen. Deze trokken direct daarna aan zijn tas en sloegen hem. Toen hij viel en op de grond lag werd hij meerdere keren geslagen en geschopt. De mannen zijn er daarna vandoor gegaan met zijn tas. Ze stapten in een (donker) grijze Opel Astra en reden weg via de Groenteweg in de richting va de Fruitweg. 

De signalementen van de mannen:

Man 1:
Licht getint
Kort haar
Ongeveer 1.70 m
22 á 23 jaar
North Face jas

Man 2:
Donker getint
Bos haar
Ongeveer 1.70 m
Ongeveer 20 jaar
Zwart trainingspak Nike 

Getuige gezocht 

De recherche is op zoek naar getuigen die informatie hebben. Mogelijk zijn er mensen die iets van de beroving hebben gezien en/of de auto hebben zien staan op de parkeerplaats bij de Lidl. Of misschien zijn er mensen die de mannen (signalementen) in combinatie met de auto herkennen. Getuigen wordt gevraagd zich te melden bij de recherche van Den Haag Centrum via 0900 – 8844 of anoniem via 0800- 7000.