Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Amsterdammer in onderlichaam geschoten; politie zoekt getuigen

Gepubliceerd op:

Amsterdam - In Amsterdam West is dinsdagavond een 23-jarige Amsterdammer in zijn onderlichaam geschoten. Er is voor dit schietincident nog geen aanhouding verricht en daarom kan de recherche uw hulp goed gebruiken.

Rond 18.45 uur wordt de politie gealarmeerd dat een gewonde man een bouwwinkel aan de Willem de Zwijgerlaan binnen is komen lopen. Het slachtoffer vraagt aanwezige in de zaak de ambulance te bellen omdat hij zojuist is neergeschoten. Als de agenten arriveren, treffen zij het slachtoffer aan met inderdaad een schotwond. Eerste hulp wordt verleend en de Amsterdammer wordt daarna met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Meer dan vermoedelijk is het slachtoffer in de omgeving van de Anna van Burenstraat gewond geraakt. Een passant ziet hem namelijk hier in de buurt lopen en weet te vertellen dat hij hinkend richting de bouwmarkt gaat. Helaas is er niets bekend over de mogelijke schutter.

Getuigen en beelden gezocht
De recherche heeft deze zaak in onderzoek en komt graag in contact met getuigen. Heeft u iets gezien in de omgeving van de Anna van Burenstraat/Willem de Zwijgerlaan? Of heeft u andere informatie die belangrijk kan zijn voor het onderzoek? Neem dan contact op met de Districtsrecherche West via 0900-8844 o.v.v. 202328278. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Ook beelden kunnen een belangrijke rol spelen bij het onderzoek. Beschikt u over relevant beeldmateriaal? Upload deze gemakkelijk via onderstaand tipformulier.