Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Politie zoekt specifieke getuige dodelijk steekincident tijdens Solid Grooves

Gepubliceerd op:

Amsterdam - Al meerdere malen heeft de politie een oproep gedaan aan (specifieke) getuigen van het dodelijk steekincident tijdens het Solid Grooves festival op zondag 28 mei aan de Donauweg. Hierbij is een 21-jarige man uit Diemen om het leven gekomen.

Veel mensen hebben hier gehoor aan gegeven en ook zijn naar aanleiding van de oproepen tientallen tips binnengekomen. Dat heeft het onderzoek goed op weg geholpen en het onderzoeksteam is eenieder dan ook zeer dankbaar die de moeite heeft genomen hun informatie te delen.

Belangrijke getuige
Uit het onderzoek is inmiddels nog één festivalbezoeker naar voren gekomen die mogelijk heel belangrijke informatie kan hebben. Deze getuige heeft namelijk meer dan vermoedelijk het incident van dichtbij zien gebeuren. Het onderzoeksteam heeft nog niet met haar kunnen spreken en daarom doet zij een beroep op iedereen die mogelijk weet wie deze bezoekster is. Of mogelijk herkent u zichzelf wel in de omschrijving.

Wat de rechercheurs over deze getuige weten, is helaas niet veel. Wat nagenoeg wel zeker is, is dat de vrouw niet van Nederlandse komaf is. Zij sprak in de Engelse taal, maar dit is volgens getuigen duidelijk niet haar moedertaal. De vrouw zou in de dertig zijn, lang bruin haar en een normaal tot volslank postuur hebben en droeg een rokje of jurkje. Zij zou het festival bezocht hebben met een man, mogelijk haar partner of een bekende van haar.

Nadat zij de vreselijke gebeurtenis waarschijnlijk van dichtbij heeft gezien, zou deze getuige iets (in het Engels) gezegd hebben in de trant van: “Ik heb alles gezien” en “het steken gebeurde recht voor mijn neus.” Andere getuigen verklaren dat de vrouw enorm overstuur was en door omstanders is getroost.

Informatie doorgeven 
Ondanks de summiere informatie, hoopt het onderzoeksteam toch dat iemand weet wie deze vrouw is. Bent, kent of herkent u deze vrouw? Neem dan alstublieft zo snel mogelijk contact op met het onderzoeksteam via 0900-8844 o.v.v. 2023118546. Ook kan informatie anoniem worden doorgegeven bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Of vul het online tipformulier in.

De verklaring van deze getuige kan namelijk ontzettend belangrijk voor het onderzoek dat nog steeds in volle gang is. En uiteraard kan ook de getuige anoniem haar verklaring afleggen bij het Team Bijzondere Getuigen via 088-6617734.