Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Zoekactie naar automobilist na spookrijden en gevaarlijk rijgedrag

Laatst gewijzigd op:

Maastricht - Itteren - De informatie in het bericht dat eerder vandaag werd gepubliceerd is onjuist. Er is bij deze zaak geen sprake van een achtervolging. Er zijn diverse elkaar opvolgende meldingen geweest over het gevaarlijke verkeersgedrag van de bestuurder. De politie heeft de man gepoogd zijn spookrijden te doen stoppen. Ook na de meldingen die daarna kwamen is er geen sprake geweest van achtervolging.

Op eerste kerstdag rond 10.30 uur kreeg de politie een melding van een spookrijder op de A2. Later kwamen nieuwe meldingen van gevaarlijk rijgedrag en het bleek om dezelfde automobilist te gaan. Uiteindelijk leidde trof de politie de auto van de betreffende bestuurder aan in een weiland in Itteren. De bestuurder werd later getraceerd op een eilandje in de visvijver bij Itteren terecht kwam. Brandweer en politie zijn op zoek naar de man.

Weiland
Na de melding van de spookrijder ging de politie op zoek naar de man. De bestuurder ontweek politieauto’s en vluchtte weg. Korte tijd later kwamen vanuit Bunde meldingen van weggebruikers dat een automobilist zeer gevaarlijk rijgedrag vertoonde. Het bleek om dezelfde bestuurder te gaan. De politie kwam de man op het spoor op het moment dat hij op een voetpad reed. Hij ging rustiger rijden om vervolgens te vluchten. Agenten troffen de auto later in een weiland in Itteren waar hij zichzelf had vastgereden.  Een zoektocht naar de bestuurder eindigde bij de nabijgelegen visvijver waar de man op een eilandje in de vijver stond. Hij reageerde niet op verzoeken van de agenten. In plaats daarvan liep hij de visvijver in en uit. Op enig moment bleef de man in het water. Politieagenten hebben tevergeefs geprobeerd de man uit het water te halen. Politie en brandweer zijn gestart met een zoekactie. Tot op dit moment is de man niet aangetroffen.