Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Aanhouding na overval telefoonwinkel

Gepubliceerd op:

Barendrecht - Om 10.30 uur zaterdagochtend is een telefoonwinkel aan de Middenbaan overvallen door twee mannen met een mes. De mannen gingen er met bivakmutsen en een zwarte sporttas vandoor op een scooter. Dankzij alerte getuigen kon een half uur na de overval een verdachte worden aangehouden. Naar de tweede verdachte is de politie nog op zoek. De politie komt graag in contact met getuigen van de overval en mensen die camerabeelden hebben van de omgeving.

De twee overvallers stappen om 10.30 uur de telefoonwinkel aan de Middenbaan binnen. Ze zijn in het zwart gekleed en dragen beiden bivakmutsen. Ze bedreigen de twee aanwezige personeelsleden met een mes en nemen telefoons en geld weg uit de winkel. Die stoppen ze in een zwarte sporttas en ze gaan er vandoor op een zwarte scooter.

Mede dankzij aanwijzingen van alerte getuigen weten agenten een half uur na de overval de eerste verdachte aan te houden op de Verboomstraat in Rotterdam. Een 16-jarige Rotterdammer. De politie deed ook een zoeking in een nabij gelegen woning, maar daar werd niks bijzonders aangetroffen. De politie is nog op zoek naar de tweede verdachte en doet onderzoek. 

Voor het onderzoek komt de politie graag in contact met getuigen van de overval, mensen die de scooter met de verdachten hebben zien rijden en mensen die camerabeelden hebben, zowel van de Middenbaan in Barendrecht als van de Verboomstraat in Rotterdam.