Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

36-jarige man aangehouden na onderzoek van oplichtingen

Gepubliceerd op:

Hilversum - Dinsdag 21 november is een 36-jarige man aangehouden die bekend ging onder de naam “de schrik van Laren”. De man heeft tientallen oplichtingen op zijn naam staan waarvan hij wordt verdacht.

Aanhouding

*Afbeelding is ter illustratie*

In de periode september tot november van dit jaar was de 36-jarige man erg actief. Zo wist hij meerdere slachtoffers op te lichten waar hij geen oog had voor de kwetsbaardere burger. Door zijn vlotte babbel en listige kunstgrepen geloofden slachtoffers van, onder anderen, ver boven de 90 jaar zijn verhalen. Keer op keer ging hij ervandoor met het geld van de ander.

Niemand blijft onzichtbaar
De recherche beet zich vast in het onderzoek naar deze veelvoudige oplichter. Dankzij een goede samenwerking tussen burgers, rechercheurs en agenten op straat, wisten zij uiteindelijk uit te komen bij een 36-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. De recherche heeft de man dinsdag, tegen de eind van de middag, op straat aangehouden nadat hij gesignaleerd stond.

Verdachte achter slot en grendel
De verdachte is inmiddels gehoord. Hij is in verzekering gesteld door de rechter-commissaris. Dit betekent dat de man nog vastzit.

Vertrouwt u een situatie niet? Bel 112
Ziet u een vreemde situatie? Of vertrouwt u een situatie in uw wijk of complex niet? Bel bij spoed dan altijd 112. Wil u iets doorgeven waar de politie bij nodig is, maar niet direct ingrijpen? Dan kan u contact opnemen door te bellen naar 0900-8844.