Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Woningoverval bij oudere vrouw in Bureau Brabant

Laatst gewijzigd op:

Oost-Brabant - Aanstaande maandag vragen we uw hulp in een onderzoek naar een woningoverval in Oss. De bewoonster werd niet alleen slachtoffer van een babbeltruc maar werd enige tijd later ook overvallen in haar woning. We laten beelden zien van de waarschijnlijk jonge dader. Naast deze zaak ook aandacht voor een diefstal uit de rollator van een oudere dame in Helmond.

Bureau Brabant

Oss – woningoverval

Een 88-jarige bewoonster aan de Gezellehof in Oss werd in oktober 2022 slachtoffer van een babbeltruc over bankhelpdeskfraude. De dader wist zich brutaal naar binnen te praten en liep vervolgens met 25.000 euro de deur uit. Dat geld kwam uit de kluis waar de vrouw ook haar bankpapier bewaarden. Enkele maanden later, in januari 2023, werd de vrouw in haar woning overvallen. Twee daders staan ineens bij haar in de woonkamer. De overvallers wisten precies de weg naar de kluis. In beide gevallen ging het om een dader die erg klein was. Het zou dus zomaar dezelfde jongeman kunnen zijn die twee keer heeft toegeslagen. We laten beelden van hem zien. Weet u wie hij is?

Helmond – diefstal

Op 21 oktober 2023 wordt de portemonnee gestolen van een 82-jarige dame tijdens het winkelen in Brouwhorst Helmond. Terwijl de dame in de supermarkt iets uit de schappen wilde pakken, zag een zakkenrolster kans om de portemonnee weg te pakken uit de rollator van het slachtoffer.  Bij de kassa komt het slachtoffer erachter dat haar portemonnee weg is en kan ze haar boodschappen niet afrekenen. De dievegge staat goed op beeld. Wie (her)kent haar?

Kijk en help mee! Bureau Brabant wordt elke maandag vanaf 17.00 uur uitgezonden bij Omroep Brabant en daarna tot en met dinsdagmiddag regelmatig herhaald. De beelden zijn na de uitzending ook online en op onze social mediakanalen te zien.