Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Inbraak in museum Leeuwarden: getuigen en camerabeelden gezocht

Laatst gewijzigd op:

Leeuwarden - In de vroege ochtend van maandag 13 februari is er ingebroken in een museum aan de Grote Kerkstraat in Leeuwarden. De politie doet onderzoek naar deze inbraak en is op zoek naar getuigen en camerabeelden uit de omgeving van de Grote Kerkstraat.

Afzetlint

Toen de automatische melding van de inbraak rond 3:45 uur bij de meldkamer binnenkwam zijn direct meerdere politieagenten met spoed naar het museum gereden. Zij hebben daar het hele pand en de omgeving afgezet, maar er werd niemand meer aangetroffen. Het was al gauw duidelijk dat het ging om een daadwerkelijke inbraak. Er zijn bij de inbraak meerdere goederen weggenomen. Het onderzoek naar om wat voor goederen het gaat loopt. Mogelijk is een deel van de buit aangetroffen in de Doelenstraat. Ook hier wordt onderzoek gedaan.

Getuigen en camerabeelden gezocht

De politie is direct een onderzoek gestart. De Forensische Opsporing (FO) is opgeroepen om sporen veilig te stellen. Er wordt vanochtend buurtonderzoek gedaan en er worden camerabeelden uit de omgeving van de Grote Kerkstraat verzameld. De inbreker(s) is/zijn na de inbraak in onbekende richting gevlucht. Als u beveiligingscamera’s aan uw huis of bedrijf in de buurt van het museum heeft, heeft u misschien wel beelden vastgelegd van de inbreker(s). Mocht u beelden hebben waarop iets verdachts te zien is, deel ze dan met de politie. Heeft u vannacht iets gezien of gehoord in de omgeving van het museum, of weet u meer over deze diefstal? Neem dan contact op. U kunt tips doorgeven via onderstaand tipformulier, of telefonisch via 0900-8844. Anoniem informatie delen kan via 0800-7000.

Update 13 februari 13:30 uur

Na het eerste onderzoek blijkt dat er elf stuks Chinese keramiek zijn gestolen uit het museum. Zeven stuks zijn elders grotendeels kapot teruggevonden, waarvan een deel in de Doelestraat. Dit zegt mogelijk iets over de vluchtroute van de inbreker(s). Heeft u beelden van een bewakings- of deurbelcamera in de omgeving van de Doelestraat en is er op deze beelden iets verdachts te zien? Deel deze beelden met de politie. Dit kan via onderstaand tipformulier.