Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Verdachte gooit drugs uit auto

Gepubliceerd op:

Ossendrecht - Omstreeks 00.30 uur, in de nacht van zondag 12 op maandag 13 februari, hielden surveillerende agenten een 18-jarige jongen uit Venray aan op verdenking van overtreding van de Opiumwetgeving. Dit gebeurde in de Molenbosstraat in Ossendrecht.

Even voordien zagen de agenten de auto over de Putseweg rijden. Ze besloten hem te controleren en gaven de bestuurder een stopteken. Dit negeerde hij. Zelfs toen de agenten hun zwaailichten aanzetten en de bestuurder met groot licht seinden, stopte hij nog niet. Wèl zagen de agenten dat hij iets uit het raam van de auto gooide. Toen de sirene van de politieauto aan ging besloot de bestuurder toch maar te stoppen.

Bij de jongen uit Venray werd een speekseltest afgenomen. Die bleek positief op cocaïne en opiaten. Daarom is de jongen aangehouden en overgebracht naar een politiecel. Een arts nam een bloedproef bij de jongeman af. Hij kreeg een rijverbod van 24 uur. De auto waarin hij reed is doorzocht, daar werd verder niets relevants in aangetroffen. Het voorwerp dat hij uit het raam gooide bleek een sok waarin zo’n veertig gram cocaïne zat.

De jongeman zit nog vast. Rechercheurs gaan maandag een verklaring van hem afnemen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.