Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Drugs in verborgen ruimte van auto, bestuurder aangehouden

Gepubliceerd op:

Bergen op Zoom / Hoogerheide - Politiemensen van team Verkeer hielden vrijdagavond 17 februari 2023 een 30-jarige man uit Albanië aan op verdenking van het vervoeren van / het voorhanden hebben van verdovende middelen. In een verborgen ruimte in de auto waarin de man reed lag harddrugs.

Stockfoto van het bordje Volgen in een politieauto

De automobilist trok vrijdagavond rond 20.45 uur op de A4 ter hoogte van Bergen op Zoom door zijn rijgedrag de aandacht van de politiemensen. Ze besloten de auto plus inzittende(n) te controleren en gaven de bestuurder een volgteken. De controle vond vervolgens plaats op de carpoolplaats aan de Antwerpsestraatweg in Hoogerheide.

Spookvoertuig

In de auto zat een 30-jarige man uit Albanië. Hij bleek in het bezit te zijn van een ongeldig kentekenbewijs. De auto is daardoor een zogenaamd spookvoertuig geworden: een voertuig zonder geldige tenaamstelling en/of geldig kentekenbewijs. De politiemensen namen de auto daarom in beslag. Nadat ze met toestemming van de bestuurder de auto doorzochten, troffen de agenten bovendien een verborgen ruimte aan met daarin harddrugs. De bestuurder is daarna aangehouden en naar een politiebureau gebracht. De auto waarin hij reed is voor verder onderzoek ook naar een politiebureau gebracht.