Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Politie zoekt verdachten van een gewelddadige poging overval op videotheek in Sneek

Laatst gewijzigd op:

Sneek - Dinsdagavond rond 20:15 uur wordt een medewerker van een videotheek aan de Nauwe Noorderhorne in Sneek overvallen. Twee mannen, die allebei donkere bivakmutsen dragen, bedreigen de medewerker met een lang voorwerp. Na een korte worsteling lukt het de medewerker de twee mannen naar buiten te werken.

De twee mannen vluchten vervolgens weg via de Kerksteeg en de Kerkgracht. Getuigen melden dat ze vanaf daar samen op een lichtkleurige fiets ervandoor gaan in de richting van de Prins Hendrikkade.

Overval op camera vastgelegd

Dankzij verschillende getuigen en camerabeelden uit de omgeving weten we dat we op zoek zijn naar twee mannen van ongeveer 20 jaar.  Ze droegen donkere kleding, een groene jas en een zwarte jas en tijdens de overval donkere bivakmutsen. Getuigen hebben gezien dat ze de bivakmutsen in hun vlucht hebben afgedaan. Uit audio bij de camerabeelden weten we dat beide jongens Fries tegen elkaar spreken.

Helpt u mee?

We zijn een onderzoek gestart waarbij we buurtonderzoek doen en beschikbare camerabeelden bekijken. U kunt ons helpen in het onderzoek. Heeft u iets gezien in de omgeving van de Nauwe Noorderhorne, de Kerksteeg, de Kerkgracht en de Prins Hendrikkade in Sneek op dinsdagavond tussen 20:15 en 21:30? Heeft u iets gehoord in uw omgeving over deze overval? Of heeft u camerabeelden die ons kunnen helpen in ons onderzoek? Herkent u de verdachten naar aanleiding van ons signalement?

  • Twee mannen, ongeveer 20 jaar oud
  • Een man droeg een groene jas, een persoon een zwarte jas, op de jassen is op de achterzijde, ter hoogte van de schouder, een The North Face logo zichtbaar
  • Gevlucht op lichtgekleurde fiets

Weet u meer? Meld het ons! Dat kan via onderstaand tipformulier of door te bellen met 0900-8844.

Update
De politie doet nog steeds onderzoek naar de overval in Sneek op dinsdagavond 21 februari jl. Van de verdachten zijn eerder duidelijke beelden getoond, waarna we heel veel tips hebben ontvangen. De recherche is aan de slag gegaan met deze tips. Hierin zijn ook namen genoemd. We verwachten binnenkort aanhoudingen te verrichten in deze zaak. Heb jij nog informatie die je nog niet met de politie hebt gedeeld? Doe dit dan alsnog via onderstaand tipformulier of via 0800 - 60 70.

Update 4 mei 2023

Woensdagmiddag 3 mei hebben we in Sneek en Wommels twee mannen aanhouden voor de poging tot overval op de videotheek in Sneek. Het gaat om een 22-jarige man uit Sneek en een minderjarige jongen uit Wommels. De verdachten worden nader verhoord door de politie over hun betrokkenheid bij de poging overval op 21 februari 2023. Op die avond stapten rond 20.15 uur twee jongens de videotheek aan de Nauwe Noorderhorne binnen en bedreigden daar een medewerker met een lang voorwerp. Na een korte worsteling lukte het de medewerker het tweetal zonder buit de straat op te werken. Eerder lieten we via politie.nl en social media bewakingsbeelden zien waar de verdachten mogelijk op waren te zien. Hierop kregen we verschillende tips, met concrete namen. Deze tips hebben mede geleid tot de aanhoudingen van vandaag, dus bedankt daarvoor! Het onderzoek gaat door.