Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Verdachte meerdere inbraken aangehouden na anonieme tip

Gepubliceerd op:

Bussum / Huizen - Dinsdag 14 februari is een 33-jarige man uit Naarden aangehouden die ervan wordt verdacht meerdere inbraken te hebben gepleegd. De politie kon de man aanhouden na het aantreffen van DNA-sporen en een anonieme tip via Meld Misdaad Anoniem. In de woning van de verdachte werden meerdere dure horloges, sieraden, merktassen en contant geld aangetroffen.

MDNA-logopopmouw

Inbraak Bussum

Op 3 februari ontving de politie een melding van een inbraak aan de Graaf Wichmanlaan in Bussum. De woning was overhoop gehaald en dure sieraden waaronder horloges werden vermist. Via Meld Misdaad Anoniem kwam een tip binnen over deze inbraak in Bussum. De verdachte zou gestolen spullen in huis hebben en deze verkopen.

Zoeking

De politie besloot daarop de woning van de 33-jarige man uit Naarden te doorzoeken. Hier werden inderdaad meerdere dure horloges, sieraden, merktassen en contant geld aangetroffen. De man is daarop aangehouden en zit vast. De verdachte kan ook gelinkt worden aan een inbraak aan de Naarderstraat in Huizen, waar DNA-sporen van hem werden gevonden. Inmiddels is van een aantal aangetroffen spullen duidelijk wie de eigenaar is; deze bleken inderdaad gestolen.

Meld Misdaad Anoniem

Dankzij de anonieme tip konden we de woning van de verdachte doorzoeken en de man aanhouden. Heb jij informatie over ernstige criminaliteit, maar zijn er redenen waarom je niet naar de politie kan of durft? Meld Misdaad Anoniem biedt de oplossing. Meld Misdaad Anoniem (M.) is het onafhankelijke meldpunt waar je anoniem informatie kunt geven over criminaliteit. Je kunt bij M. melden over bijvoorbeeld moord en doodslag, mishandeling, overvallen, brandstichting, wapen- of mensenhandel. Maar ook met informatie over fraude en corruptie kun je bij M. terecht.