Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Verdachte mishandeling verzet zich bij arrestatie

Gepubliceerd op:

Dongen - Een 35-jarige Poolse man is zondag 5 februari jl. omstreeks 19.10 uur in een winkel aan de Mgr. Schaepmanlaan door de politie aangehouden ter zake mishandeling. Hij zou een winkelmedewerker met gebalde vuist in het gezicht hebben geslagen. Hij verzette zich zo bij zijn arrestatie dat een agent het stroomstootwapen moest inzetten om hem onder controle te krijgen.

Twee agenten houden man in gebouw aan

Het 21-jarige slachtoffer deed aangifte. Hij zag dat drie mannen in de winkel heel dicht bij een collega gingen staan en een andere medewerker tegenhielden die met een container reed. Hij liep er naar toe waarna een van die mannen hem onverhoeds een harde vuistslag in het gezicht gaf ter hoogte van zijn voortanden. Hij liep een kapotte lip op. Hierop is de politie gebeld.

Agenten hebben deze verdachte aangehouden. Hij verzette zich bij zijn arrestatie en wilde zich niet laten boeien. Na herhaalde waarschuwing heeft een van de dienders het stroomstootwapen ingezet waarna ze hem onder controle kregen. Hij werd ingesloten in het cellencomplex. Een van de andere mannen, een 40-jarige Pool,  werd aangehouden omdat hij zijn ID-bewijs niet toonde.  Hij is rond 22.00 uur vrijgelaten maar heeft ook nog een bekeuring voor openbare dronkenschap gekregen.