Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Politie onderzoekt incident jaarwisseling Zeist

Gepubliceerd op:

Zeist - Brandweerpersoneel dat op nieuwjaarsochtend op de Nijenheim een autobrand bluste werd door jongeren bekogeld met zwaar vuurwerk. De politie start een onderzoek en roept daarbij ook de hulp in van getuigen.

Logo politie

Omstreeks 01.15 uur moesten brandweerlieden optreden bij een autobrand aan de Nijenheim. Terwijl zij de brand blusten, werd zij meerdere keren door een groep van circa 20 jongeren bekogeld met zeer zwaar vuurwerk. Dat ging zover dat zij hun werkzaamheden moesten stoppen. Politieagenten moesten daarbij brandweerpersoneel ondersteunen. Door de aanwezigheid van agenten kon erger worden voorkomen, de auto brandde totaal uit.

Geweld onacceptabel
Behalve politiemedewerkers krijgen ook andere medewerkers met een publieke taak te maken met agressie en geweld, zoals ambulance- en brandweerpersoneel, tramconducteurs, buschauffeurs, onderwijzers of belastinginspecteurs. Politie en justitie hanteren hier dezelfde aanpak: aangiftes worden altijd opgenomen, daders worden met prioriteit door het Openbaar Ministerie voor de rechter gebracht, en tegen de daders wordt een driemaal zo hoge straf geëist.

Heeft u informatie?
De politie is een onderzoek gestart en zoekt daarbij hulp van getuigen. Heeft u informatie over het incident? Laat het ons weten, bel via 090-8844 of vul onderstaand formulier in. Anoniem melding doen kan ook via Meld Misdaad Anoniem.