Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Twee aanhoudingen voor heling katalysatoren

Laatst gewijzigd op:

Didam - Vrijdagmiddag 20 januari 2023 zijn twee verdachten aangehouden op verdenking van heling van twee katalysatoren van auto’s.

Aanhouding op straat

De katalysatoren werden aangetroffen tijdens controle van het voertuig van de twee verdachten op de A18 bij Didam. Omdat de mannen geen logische verklaring konden geven voor het bezit van de katalysatoren zijn ze aangehouden. Het gaat om een 31-jarige man uit Almelo. De tweede verdachte (25-jarige man uit gemeente Hardenberg) zette het op een lopen, maar kon later in een ander voertuig verderop op de A18 alsnog worden aangehouden.

De politie is op zoek naar de herkomst van de katalysatoren. Ze zijn vermoedelijk afkomstig van diefstal ergens in de Achterhoek of Twente en mogelijk behoren ze toe aan een Audi of Volkswagen. De politie kan de katalysatoren op dit moment niet koppelen aan een aangifte. Mogelijk is de diefstal nog niet opgemerkt. Mocht uw katalysator gestolen zijn, neem contact op met de politie via 0900-8844 en vermeld daarbij onderstaand registratienummer.

UPDATE 24/1: De herkomst is inmiddels bekend en de katalysatoren bleken inderdaad van diefstal afkomstig te zijn. Beide verdachten zitten nog vast.

2023031162 ^EP