Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Politie onderzoekt verkeersongeval in file bij Lemmer

Laatst gewijzigd op:

Lemmer - Op de A6 hebben woensdagmiddag meerdere ongevallen plaatsgevonden. Een vrachtwagen raakte omstreeks 14.45 uur van de weg en kantelde. De weg moest worden afgesloten en verkeer werd omgeleid. Dat kon niet voorkomen dat er een file ontstond. In de staart van de file vond rond 17.00 uur een tweede ongeval plaats. Hierbij is één persoon gewond geraakt.

Lemmer

Het eerste ongeval gebeurde nabij Follega. De vrachtwagenchauffeur raakte niet gewond. In Lemmer botste een bestelbus op de ontstane file op vier voertuigen. De bestuurster van een personenvoertuig, een 51-jarige vrouw uit de gemeente Midden-Groningen, raakte ernstig gewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis. Enkele automobilisten en bijrijders van de andere voertuigen zijn door het ambulancepersoneel nagekeken, maar hoefden niet mee naar het ziekenhuis.

Onderzoek
De politie onderzoekt hoe ongeval in de file heeft kunnen gebeuren. Er is onder meer gesproken met getuigen en de specialisten van FO Verkeer hebben ter plaatse onderzoek verricht. De bestuurder van de bestelbus, een 28-jarige man uit Leeuwarden, is aangemerkt als verdachte. Hij zal worden gehoord.