Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Derde verdachte aangehouden in onderzoeken bankhelpdeskfraude

Gepubliceerd op:

Blaricum / Rotterdam - Donderdag 13 juli is een derde verdachte aangehouden in een onderzoek naar bankhelpdeskfraude. Een 22-jarige man uit Rotterdam wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij meerdere oplichtingszaken.

Olievlek

In een lopend onderzoek naar bankhelpdeskfraude hield de politie eerder al twee verdachten aan. De eerste aanhouding (een 21-jarige man die ervan wordt verdacht een Blaricumse stel voor duizenden euro’s op te lichten), zorgde ervoor dat het balletje aan het rollen werd gebracht. De politie ontdekte door digitaal onderzoek naar de gegevensdragers van deze man, dat hij samenwerkte met meerdere verdachten en aan meerdere zaken te koppelen was. Daardoor kon de politie eerder al een 20-jarige vrouw uit Schoonhoven opsporen en aanhouden.

Vandaag wordt daar deze derde verdachte, een 22-jarige man uit Rotterdam, aan toegevoegd. Het vermoeden bestaat dat deze derde verdachte aan zeker vier zaken te linken is. De 22-jarige man zou vermoedelijk gepind hebben met opgehaalde bankpassen.

De politie doet verder onderzoek en vermoedt dat de olievlek van verdachten en zaken zich nog verder kan uitbreiden. Meerdere aanhoudingen worden daarom niet uitgesloten.

Voorkom oplichting

Het beste advies blijft nog altijd om bij twijfel direct op te hangen en zelf uw bank te bellen. Banken zullen nooit zelf geld overmaken, u telefonisch vragen een transactie te doen, of u vragen om uw pincode.  Als u toch bent opgelicht, is het belangrijk dat u zo snel mogelijk aangifte doet bij de politie en uw bank informeert.

Online fraude komt heel veel voor. Bent u slachtoffer van online fraude? Misschien schaamt u zich ervoor. Dat is niet nodig. U bent niet de enige die dit overkomt. U heeft te maken met professionele (cyber)criminelen. Slachtofferhulp Nederland kan u helpen met emotionele ondersteuning na online fraude.