Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Verdachte schietpartij Roosendaal aangehouden in Spanje

Laatst gewijzigd op:

Roosendaal - De 32-jarige Bredanaar die verdacht wordt van de schietpartij op de Philipslaan op vrijdag 3 maart 2023 is vorige week in Spanje in Tarifa door de Spaanse politie aangehouden. Hij is vandaag overgeleverd aan Nederland en inmiddels ingesloten in een cellencomplex. Bij het schietincident raakte die middag een 19-jarige man gewond.

Ingesloten in cel op politiebureau

De politie kreeg vrijdag 3 maart jl. rond 16.15 uur meerdere meldingen van een schietpartij op de Phlipslaan. Meerdere eenheden waren snel ter plaatse en troffen een gewonde man aan. Direct werd er gezocht naar een mogelijke verdachte, die zou er in een zwarte auto vandoor zijn gegaan. Die auto, een zwarte Audi, werd even later gevonden aan de Zeggeveld en werd in beslag genomen voor onderzoek.

Aanhoudingen

Op dinsdag 21 maart jl. werden in verband met het onderzoek in Roosendaal en Sint Willebrord twee mannen van 35 en 19 jaar aangehouden. De hoofdverdachte, een 32-jarige Bredanaar, werd echter niet aangetroffen.

Opsporingsprogramma's

In de opsporingsprogramma’s Bureau Brabant en Opsporing Verzocht werd beelden van de schietpartij uitgezonden, de kijkers werden opgeroepen naar de schutter uit te kijken. Ook werd zijn aanhouding internationaal verzocht. Deze signalering leidde tot de aanhouding van de verdachte in Spanje. De twee eerder aangehouden mannen zijn inmiddels weer op vrije voeten maar zijn nog  wel verdachte.