Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Update: twee verdachten (19, 25) opgepakt in onderzoek naar explosie bij shisha lounge in Eindhoven

Laatst gewijzigd op:

Eindhoven / Amsterdam - De Tongelresestraat in Eindhoven werd vorig jaar oktober opgeschrikt door een enorme knal. Bij een shisha lounge was namelijk een explosief tot ontploffing gebracht. Gelukkig vielen er geen gewonden, maar het had ook heel anders kunnen aflopen. De ontploffing leverde veel schade op. De recherche onderzoekt de zaak en dat leidde op dinsdag 4 juli tot de aanhouding van een 19-jarige man uit Amsterdam op verdenking van betrokkenheid bij dit incident. Update 12-7-2023: Een tweede verdachte is aangehouden. Het gaat om een 25-jarige man uit Amsterdam. De eerder aangehouden 19-jarige Amsterdammer zit nog vast. 

Visual opgepakt ivm onderzoek explosie Eindhoven di 4723

Explosie
Bij een shisha lounge aan de Tongelresestraat in Eindhoven werd in de nacht van vrijdag op zaterdag 29 oktober rond 03.50 uur een explosief tot ontploffing gebracht. De pui van het pand raakte zwaar beschadigd, maar gelukkig bleven omwonenden ongedeerd.

Onderzoek
Onze recherche startte een onderzoek naar de ontploffing. Tijdens het onderzoek kwam de 19-jarige verdachte in beeld.  Het gaat om een man uit Amsterdam.

Aanhouding
De 19-jarige Amsterdammer is op dinsdag 4 juli in zijn woonplaats aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij dit incident. Hij zit vast voor verder onderzoek en verhoor.

Update 12-7-2023: Een tweede verdachte is aangehouden. Het gaat om een 25-jarige man uit Amsterdam. De eerder aangehouden 19-jarige Amsterdammer zit nog vast. 

Info of camerabeelden?
Informatie over deze zaak blijft welkom. Heb je informatie en/of camerabeelden over deze zaak én heb je die nog niet met ons gedeeld? Doe dat alsnog via een van onderstaande informatieknoppen.