Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Steekincident en schietincident in Winschoten

Laatst gewijzigd op:

Winschoten - Op donderdag 6 juli hebben er meerdere incidenten plaatsgevonden in Winschoten. In de middag vond er aan de Venne een steekincident plaats. ‘s Avonds vond er een schietincident plaats aan de Transportbaan. De politie doet onderzoek naar deze incidenten en kijkt daarbij of er sprake is van een verband tussen deze incidenten. We zijn op zoek naar getuigen en camerabeelden.

MDNA-afzetlint

Donderdagmiddag rond 14:00 uur kwam bij de meldkamer de melding binnen van een vechtpartij op een terras aan de Venne. Getuigen hebben gezien dat er meerdere mannen uit twee auto’s stappen en in conflict raakten met mensen op het terras. Bij deze vechtpartij werd het slachtoffer, een 29-jarige man uit Winschoten, gestoken. Hierna renden de mannen terug naar hun auto’s en reden weg in de richting van de Liefkensstraat. Het slachtoffer meldde zich even later gewond in het ziekenhuis. De politie heeft sporenonderzoek gedaan op de locatie van het incident. De recherche doet onderzoek naar dit steekincident. Er is nog niemand aangehouden.

Schietincident

Later op de dag, rond 21:00 uur, ontvingen we een melding van een schietincident aan de Transportbaan. Direct gingen meerdere agenten met zware vesten naar de locatie van de melding. Hier troffen zij het slachtoffer voor een pand aan. De 28-jarige man uit Groningen raakte zwaar-, maar niet levensbedreigend gewond. Ambulances en het Mobiel Medisch Team (MMT) kwamen ter plaatse voor de medische hulpverlening. Ook de politiehelikopter en de Dienst Speciale Interventies (DSI) werden opgeroepen, om te zoeken naar de verdachte.

Rond 21:15 uur troffen we op de Papierbaan een tweede slachtoffer aan. Wat er aan de papierbaan is gebeurd onderzoeken we. Ook dit slachtoffer, een 33-jarige man uit Winschoten, raakte niet levensbedreigend gewond. Beide slachtoffers zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft sporenonderzoek gedaan op beide locaties. Ook bij deze incidenten is niemand aangehouden.

Getuigen gezocht

De recherche is op dit moment druk bezig met het onderzoek naar wat er gisteren in Winschoten is gebeurd en of er een verband is tussen de incidenten. Hierover is op dit moment nog geen duidelijkheid. We spreken met de slachtoffers, met getuigen en doen onderzoek naar beschikbare camerabeelden. Ook roepen we getuigen of mensen met andere informatie op om zich bij ons te melden. Bent u gistermiddag getuige geweest van het steekincident aan de Venne of heeft u gezien wat er aan de Transportbaan of de Papierbaan is gebeurd? Of heeft u camerabeelden waar één van deze incidenten op is te zien? Heeft u beelden gemaakt met uw smartphone, dashcam of deurbelcamera, neem dan direct contact met ons op. Dat kan door te bellen met 0900-8844. Anoniem uw informatie delen kan via 0800-7000. U kunt ook het tipformulier onderaan deze pagina gebruiken.

Update 22-11: aanhouding verdachte

Op zondag 19 november is op Schiphol een 19-jarige man uit Winschoten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een steekincident aan De Venne in Winschoten op 6 juli 2023. De man is na verhoor in vrijheid gesteld. Hij zit dus niet meer vast, maar is nog wel verdachte in dit onderzoek. In het onderzoek naar een steekincident aan de Venne en een schietincident aan de Transportbaan en de Papierbaan op 6 juli in Winschoten zijn inmiddels meerdere aanhoudingen verricht. Dit is een onderzoek van de districtsrecherche Groningen.