Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Politie houdt man aan voor betrokkenheid bij steek- en schietincident Winschoten (update)

Laatst gewijzigd op:

Winschoten - De Duitse politie heeft woensdagmiddag 19 juli een verdachte aangehouden vanwege betrokkenheid bij twee incidenten in Winschoten op donderdag 6 juli. De aanhouding van de 58-jarige man uit Winschoten vond plaats op het vliegveld Düsseldorf. Duitse collega’s hebben de verdachte aangehouden en hij zal overgeleverd worden aan Nederland. Dit kan enige tijd in beslag nemen.

Politieagent met portofoon

De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de incidenten op 6 juli. De recherche startte daarop een onderzoek, waaruit aanwijzingen naar voren kwamen die hebben geleid tot de aanhouding van deze 58-jarige verdachte.

Het onderzoek is nog niet afgerond. We bekijken of deze incidenten mogelijk verband houden met andere incidenten in Winschoten, Oude Pekela en Groningen. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

UPDATE 4 AUGUSTUS 2023

Er is een tweede aanhouding geweest in verband met de incidenten in Winschoten van begin juli. Het gaat om een 21-jarige man uit Winschoten en hij zit in volledige beperkingen. Dat houdt in dat de verdachte alleen contact mag hebben met zijn advocaat. 

UPDATE 21 SEPTEMBER 2023

De politie heeft in dit onderzoek op maandag 11 september een 31-jarige man uit Hoogezand aangehouden. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij een geweldsincident op 6 juli op de Transportbaan en de Papierbaan in Winschoten. De man is verhoord en vervolgens is hij op 14 september heengezonden. Hij blijft wel verdachte in het onderzoek.

e Duitse politie heeft woensdagmiddag 19 juli een verdachte aangehouden vanwege betrokkenheid bij twee incidenten in Winschoten op donderdag 6 juli. De aanhouding van de 58-jarige man uit Winschoten vond plaats op het vliegveld Düsseldorf. Duitse collega’s hebben de verdachte aangehouden en hij zal overgeleverd worden aan Nederland. Dit kan enige tijd in beslag nemen.

Update 22-11: aanhouding verdachte

Op zondag 19 november is op Schiphol een 19-jarige man uit Winschoten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een steekincident aan De Venne in Winschoten op 6 juli 2023. De man is na verhoor in vrijheid gesteld. Hij zit dus niet meer vast, maar is nog wel verdachte in dit onderzoek. In het onderzoek naar een steekincident aan de Venne en een schietincident aan de Transportbaan en de Papierbaan op 6 juli in Winschoten zijn inmiddels meerdere aanhoudingen verricht. Dit is een onderzoek van de districtsrecherche Groningen.