Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Politievrijwilliger blijft onmisbaar

Gepubliceerd op:

Zeist - Politievrijwilligers zijn nog steeds onmisbaar om in verbinding te blijven met de samenleving. Bijkomend voordeel is dat de vrijwilligers in staat zijn met een frisse en ook kritische blik naar de politie te kijken. ‘Ik nodig jullie uit dat te blijven doen. Tegenspraak hebben we nodig’, zei waarnemend politiechef Michel de Roos woensdagmiddag tijdens de viering van het 75-jarig bestaan van politievrijwilligers in theater Figi in Zeist.

Huib Klink is een van hen. Hij kreeg woensdag als eerste de legpenning uit handen van collega-vrijwilliger Berndt Rif als blijk van waardering.  De ‘oud’ politievrijwilliger Huib werd door ‘zijn’ basisteam Heuvelrug extra in het zonnetje gezet vanwege zijn kennis en tomeloze inzet. ‘Tijdens spannende momenten bleef jij de rust zelve. Jij was onze mentor en coach.’ Huib was zichtbaar ontroerd. ‘Ik heb niet alleen veel gegeven, maar ook veel gekregen. Een gevoel van je medemens helpen. Zo heb ik het altijd ervaren.’

Warme woorden

Een dankbaar applaus gleed als een warme gloed over hem heen. Dat tekende ook de sfeer van de viering in Figi. Veel warme woorden voor de toegevoegde waarde van de politievrijwilliger en volop ruimte voor persoonlijke verhalen. Zoals het verhaal van Ad Imhof, inmiddels bijna 43 jaar politievrijwilliger en daarmee koploper van het vrijwilligersbestand in onze eenheid. ‘Ik vind het gewoon nog steeds heerlijk aan de slag te blijven.’

Ambassadeurs

De eenheid Midden-Nederland telt nu ongeveer 170 vrijwilligers waarvan honderd in de uitvoering (in uniform op straat), vijftig voor specifieke inzet (specialisten met opsporingsbevoegdheden) en twintig in de ondersteuning (de vroegere volontairs). Als het aan waarnemend politiechef Michel de Roos ligt, neemt dit aantal de komende jaren fors toe. Hij roept de vrijwilligers op als ware ambassadeurs binnen hun eigen organisaties geschikte kandidaten te vinden.

 

Zoals de politiechef zegt, kan de politie de komende jaren veel nieuwe politievrijwilligers goed gebruiken. nodig. Als u interesse heeft om politievrijwilliger te worden, check dan deze link.  Hier vindt u meer informatie over vacatures, eenheden, de opleiding en de selectieprocedure. De politie verwelkomt u graag.