Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Betrokken omstanders redden automobilist uit auto

Laatst gewijzigd op:

Loenersloot - Een 57-jarige automobilist raakte vrijdag 16 juni rond 13.45 uur na een verkeersongeval te water. Hij reed daarbij een motor aan op de N201 nabij Loenersloot. Getuigen en omstanders handelden direct en deden er alles aan om het slachtoffer uit zijn auto te redden. De man werd uit de auto gered. Motorrijder (57) en automobilist (57) zijn naar het ziekenhuis overgebracht.

Auto te water

De onfortuinlijke bestuurder kwam na het ongeval met zijn auto in het water terecht. Hij kon niet meer zelfstandig uit zijn auto komen. Zeker vijf omstanders aarzelden geen moment en gingen met elkaar het water in om de man uit zijn benarde positie te bevrijden. Een chauffeur van een vrachtauto met een laadkraan en een bestuurder van een legerjeep maakten een touw aan het inmiddels gezonken voertuig en trokken het zo richting de oever. Hulpdiensten die snel ter plaatse kwamen konden daarna het slachtoffer uit zijn auto bevrijden. De man werd in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis vervoerd. Hij overleed later die avond in het ziekenhuis. De motorijder raakte gewond aan zijn been en moest ook naar het ziekenhuis. Het opsporingsteam verkeer van de politie doet onderzoek naar de toedracht.  

“We zijn ontzettend trost op iedereen die al het mogelijke deed om het slachtoffer te redden. Hun inzet staat in schril contract bij een situatie van eerder deze week waarbij omstanders hun mobiel pakten en het ongeval gingen filmen. Met elkaar maakten we vanmiddag het verschil. Deze mensen verdienen echt een pluim!”