Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Getuigen gezocht van overval op juwelier Haarlem

Laatst gewijzigd op:

Haarlem - Op maandagmiddag 26 juni is een juwelier op de Kleine Houtstraat in Haarlem overvallen. Een nog onbekende man bedreigde het aanwezige personeel met een vuurwapengelijkend voorwerp. Hij heeft vervolgens de vitrines leeggehaald. De politie zoekt getuigen.

over de politie, algemeen, logo, politielogo, Foto: Korpsmedia politie

Rond 14.20 uur kreeg de politie melding van de overval op de Haarlemse juwelier. Kort daarvoor kwam de man binnen en bedreigde de aanwezige medewerker met een vuurwapengelijkend voorwerp. Op het moment van binnenkomen waren er geen andere personen in de winkel. De overvaller heeft vervolgens de vitrine leeggehaald. Bij het leeghalen, kwam een persoon de winkel binnen die getuige was van het voorval. Hierna is de man via de Turfsteeg in noordelijke richting gevlucht. De politie werd gealarmeerd en startte direct een onderzoek. Na een zoekslag in de omgeving werd de verdachte niet meer aangetroffen.

Getuigenoproep

Van de verdachte is het volgende signalement bekend:

  • Man
  • Droeg een donkerblauwe New York Yankees pet
  • Droeg lichtgrijze bovenkleding
  • Droeg een donkerkleurige broek
  • Droeg witte schoenen met grijze accenten

De politie roept getuigen op zich te melden via 0900-8844. Mocht u getuige zijn geweest van de overval aan de Kleine Houtstraat of heeft u iets verdachts gezien, dan horen wij dat graag. De politie neemt ook graag kennis van eventuele beelden, bijvoorbeeld van dashcams, uit die buurt op dat tijdstip. Deel uw informatie via het onderstaande tipformulier.

2023135508