Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Politie heef drietal panden doorzocht om veiligheid en leefbaarheid te vergroten

Laatst gewijzigd op:

Enschede - Vier mannen zijn aangehouden omdat zij in het bezit waren van verdovende middelen.

Noorderhagen

De politie heeft donderdag 9 maart omstreeks 19.30 uur een inval gedaan in drie panden, waaronder een horecagelegenheid, aan de Noorderhagen in Enschede. Uit onderzoek en diverse meldingen is gebleken dat in dit gedeelte van het centrum van Enschede overlast wordt veroorzaakt door personen die dealen, verslaafd zijn en geweldsincidenten plegen. Deze overlast is onaanvaardbaar hoog en draagt bij aan gevoelens van onveiligheid bij bewoners, bezoekers en ondernemers.  Met de instap van gisteravond zijn drie panden doorzocht. Hierbij werd ook gebruik gemaakt van een drugs- en geldhond. In totaal werden vier mannen, waaronder twee met de Duitse nationaliteit, aangehouden. Zij waren in het bezit van verdovende middelen. Na verhoor zijn ze in vrijheid gesteld.

De politie beschermt elke dag de rechtstaat onder alle omstandigheden, zodat veiligheid en vrijheid in balans zijn. Dergelijke acties blijft het basisteam Enschede uitvoeren om zodoende bij te dragen dat de inwoners, bezoekers en ondernemers in harmonie met elkaar kunnen samenleven.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Persbericht Gemeente Enschede om 16.00 uur:

Burgemeester sluit horecagelegenheid aan Noorderhagen

Op last van burgemeester Roelof Bleker is per vandaag een horecagelegenheid aan de Noorderhagen in Enschede gesloten vanwege verstoringen van de openbare orde, drugsoverlast en het runnen van een horecabedrijf zonder de vereiste vergunning op basis van de Alcoholwet.

Uit onderzoek van de politie is gebleken dat zich de afgelopen periode diverse verstoringen van de openbare orde hebben voorgedaan bij de horecagelegenheid aan de Noorderhagen, waaronder een steekincident eind 2022. Ook is er sprake van dealgedrag in en rond de horecagelegenheid. Ondanks de inzet van de politie hield de overlast rond de horecagelegenheid aan.

Daarnaast heeft de horecagelegenheid niet de vereiste vergunning om als horecagelegenheid open te mogen zijn. Al eerder is de eigenaar van de horecagelegenheid er op gewezen dat een vergunning op basis van de Alcoholwet vereist is en dat de horecagelegenheid gesloten moest blijven. Hier heeft de eigenaar geen gehoor aan gegeven. Daarom heeft de burgemeester nu besloten om een last onder bestuursdwang op te leggen en de horecagelegenheid per direct te sluiten