Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Getuigen en beelden gezocht van straatroof Soetendaal

In de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 maart 2023, kort na middernacht, wordt een Amsterdammer in de wijk Buitenveldert het slachtoffer van een gewelddadige straatroof. Hij wordt beroofd van zijn kostbare horloge en telefoon. Het slachtoffer raakt hierbij licht gewond. De recherche heeft de zaak in onderzoek en roept hierbij de hulp in van het publiek, in de hoop dat getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken zich melden. Ook videobeelden van de periode voor, tijdens en na dit incident zijn erg welkom. Heeft u informatie?

Het slachtoffer stapte op de Soetendaal rond 00.15 uur na het parkeren uit zijn auto, toen vrijwel direct een onbekende man met een versnelde pas op hem af kwam lopen. Hij heeft een knuppel in zijn hand. Met die knuppel krijgt het slachtoffer een klap tegen zijn hoofd. Een tweede onbekende man voegt zich bij de man met de knuppel. Samen vallen ze het slachtoffer met geweld aan. Terwijl het slachtoffer zich verweert en om hulp roept, wordt hij beroofd van een kostbaar horloge en zijn telefoon. Zodra de buit binnen is, rent het duo weg vanaf de Soetendaal, rechtsaf in de richting van Vijverhoef. 

Signalementen

De twee mannen kunnen als volgt worden omschreven:

NN1
- man
- ongeveer 25 a 30 jaar oud
- licht getinte huidskleur
- ongeveer 190 cm lang
- atletisch postuur
- baardgroei
- droeg een groene hoodie en een groene trainingsbroek
- donkere sportschoenen

NN2
- man
- 25 a 30 jaar oud
- donker getinte huidskleur
- ongeveer 185 cm lang
- atletisch postuur
- zwart snorretje
- droeg een zwarte hoodie met zwarte trainingsbroek
- donkere sportschoenen

Informatie en beelden

De politie heeft deze straatroof in onderzoek en komt graag in contact met mensen die ofwel meer informatie hebben, of beschikken over (camera)beelden, bijvoorbeeld afkomstig van beveiligingcamera’s, dashcams of videodeurbellen.

Heeft iemand het duo in de wijk Buitenveldert misschien weg zien rennen? Alle informatie is welkom. Neem telefonisch contact op met 0900-8844 of vul het onderstaande tipformulier in. Vergeet hierbij niet het zaaksnummer te vermelden: 2023060659. Anoniem melding doen? Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of ga naar meldmisdaadenoniem.nl.