Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Twee aanhoudingen na onderzoek vernielingen in Elderveld

Gepubliceerd op:

Arnhem - De afgelopen periode zijn er meerdere vernielingen gepleegd in de wijk Elderveld in Arnhem- Zuid. Op dinsdag 14 maart vond er een vernieling plaats aan het Breezandpad. Het basisteam Arnhem- Zuid heeft op donderdag 11 mei twee verdachten aangehouden in het onderzoek naar de vernieling van 14 maart. Het gaat om een 15- jarige jongen en een 16- jarige jongen uit Arnhem. De recherche onderzoekt verder hun betrokkenheid bij de vernieling.

ter illustratie

Onderzoek gaat door

De afgelopen twee weken zijn er in diezelfde wijk weer meerdere vernielingen gepleegd. Denk hierbij aan het ingooien van diverse ruiten van woningen, spiegels die van auto’s zijn beschadigd en vernielingen van fietsen. Deze vernielingen vonden plaats in het gebied tussen de Hollandweg en Station Arnhem- Zuid, tussen 02.00 en 04.00 uur. Het onderzoek naar deze vernielingen is in volle gang. We sluiten niet uit dat er nog meer aanhoudingen verricht worden.  

Camera in Beeld

Het basisteam Arnhem- Zuid kwam de verdachten onder andere op het spoor door camerabeelden. Camerabeelden van zowel particulieren als bedrijven kunnen enorm van toegevoegde waarde zijn in opsporingsonderzoeken. Het is voor ons handig om te weten waar beveiligingscamera’s hangen om achteraf gemakkelijker beelden op te kunnen vragen. Hiervoor wordt het systeem ‘Camera in Beeld’ gebruikt. In dit systeem houdt de politie per straat bij welke beveiligingscamera’s beschikbaar zijn, wie de eigenaar is en hoe lang de beelden worden bewaard. Met ‘Camera in Beeld’ ziet de politie na een misdrijf welke bedrijven of burgers camera’s hebben aangemeld. Hierdoor kunnen daders mogelijk sneller worden opgepakt. Benieuwd hoe u uw beveiligingscamera kunt aanmelden? Lees hier meer.

Melding maken heeft zin!

Eerder deden we al een oproep op de Facebookpagina van Arnhem- Zuid om buurtbewoners op te roepen melding te maken van dit soort vernielingen. We komen graag nog steeds in contact met buurtbewoners die mogelijk meer weten en/of gezien hebben. Bent u in het bezit van camerabeelden waar mogelijke dader(s) op te zien zijn, dan kunt u contact met ons opnemen. Elk detail kan nuttig zijn voor het onderzoek. Contact opnemen met ons kan via 0900 8844 en bij heterdaad situaties met 112. Liever anoniem informatie delen kan ook via MeldMisdaadAnoniem, 0800 7000 en via meldmisdaadanoniem.nl