Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Getuigen gezocht: Persoon te water geraakt en te komen overlijden; Amsterdam-Centrum

Gepubliceerd op:

Amsterdam - In de nacht van vrijdag 19 mei op zaterdag 20 mei is een 24-jarige man te water geraakt. Dit is gebeurd aan de Kloveniersburgwal. Verschillende hulpdiensten zijn ter plaatse gegaan en hebben het slachtoffer gereanimeerd. Het slachtoffer is enige tijd later in het ziekenhuis te komen overlijden. De recherche is op zoek naar getuigen die meer weten over hoe het slachtoffer te water is geraakt.

Nieuwe striping politievoertuigen

Rond 00.35 uur krijgen agenten op straat de melding om te gaan naar de Kloveniersburgwal. Ter plaatse treffen zij omstanders aan die vertellen dat er iemand in het water ligt.  Meerdere brandweerlieden komen ook ter plaatse en weten het slachtoffer uit het water te halen waarna hij wordt gereanimeerd en overgebracht naar het ziekenhuis. Vervolgens komt het slachtoffer later in het ziekenhuis te overlijden.

Getuigen gezocht

De recherche is dringend op zoek naar getuigen die meer weten over deze zaak. Weet u meer over hoe het slachtoffer te water is geraakt? Heeft u camerabeelden van bijvoorbeeld RingMyDoorbell? Dan spreekt de recherche u graag.  De beelden kunt u uploaden via onderstaand tipformulier. Vergeet u alstublieft niet tijdens het bellen met de medewerker van het Regionaal Service Centrum (RSC) het proces-verbaalnummer PL1300_2023111606 door te geven. Zo weet de centralist over welke zaak u het heeft.