Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Politie zoekt getuigen na dodelijk steekincident Donauweg

Laatst gewijzigd op:

Amsterdam - De politie zoekt getuigen van een steekincident op zondagavond 28 mei 2023 aan de Donauweg in Amsterdam. Een 21-jarige man uit Diemen kwam daarbij om het leven.

Foto: Inter Visual Studio

Rond 21.20 uur komen bij de politie meldingen binnen dat bij een ruzie op een festivalterrein gestoken zou zijn. Als agenten ter plaatse komen, treffen ze drie slachtoffers aan. Eén van hen is direct gereanimeerd en uiteindelijk met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar is hij later aan zijn verwondingen overleden. De andere twee slachtoffers, een 22 jarige man uit  Nieuwegein en een 24 jarige man uit Amsterdam, zijn ter behandeling van hun verwondingen ook overgebracht naar ziekenhuizen, maar verkeren niet in levensgevaar. Op en rond het festivalterrein konden agenten op basis van getuigenverklaringen twee Amsterdammers, beide 20 jaar, aanhouden. Zij zijn ingesloten voor nader onderzoek.

Beelden
De politie heeft inmiddels een team gevormd dat onder leiding van de officier van justitie nader onderzoek doet naar de aanleiding voor en de exacte toedracht van het steekincident. Om tot een compleet beeld te komen wat zich precies heeft afgespeeld op het festivalterrein is het onderzoeksteam op zoek naar getuigen en beelden. Heeft u iets gezien, of beelden (van wat er aan het incident vooraf is gegaan)? Deel deze dan met ons via het tipformulier. Heeft u informatie die bij kan dragen aan het onderzoek? Neem dan contact op met de recherche via nummer 0900-8844. Liever anoniem, bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.