Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Rotterdammer (17) aangehouden voor dodelijk schietincident Olmenlaan

Laatst gewijzigd op:

Ridderkerk - Een 18-jarige jongen uit Ridderkerk werd maandagavond rond 19.00 uur op straat op de Olmenlaan in Ridderkerk beschoten. Hij werd zwaargewond in een ambulance meegenomen voor een spoedtransport naar het ziekenhuis. Daar is hij overleden. Er werd direct een onderzoek naar de verdachte ingesteld. Die verdachte meldde zich dinsdag aan het einde van de ochtend op een politiebureau en werd aangehouden. Het gaat om een Rotterdammer van 17 jaar.

afzetten, afzetting, lint, politielint, afzetlint, politieagente, amsterdam, Foto: Korpsmedia / Jeroen Stoops

Direct na het schietincident werd gesproken met getuigen en gezocht naar beschikbare camerabeelden. Op de Olmenlaan werd sporenonderzoek gedaan door onder meer de Forensische Opsporing en een speurhond. Op basis van het onderzoek werd een huis in de Beverwaard doorzocht, maar daar werden geen verdachte zaken aangetroffen. 

Het onderzoek wordt voortgezet en daarbij zijn tips en camerabeelden zeer welkom. Heeft u iets gezien, gehoord of heeft u camerabeelden uit de omgeving? Dan kunt u deze achterlaten in het tipformulier onder deze pagina. Ook kunt u bellen met 0900-8844. Blijft u liever anoniem dan kunt u contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. U kunt ook een vertrouwelijk gesprek aangaan met Team Criminele Inlichtingen. Ook dan blijft u volledig anoniem. Zie de contactgegevens hieronder.