Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Twee aanhoudingen na aantreffen groot, werkend drugslab

Gepubliceerd op:

Oud-Gastel - De politie trof maandagochtend 13 november aan de Spijperstraat een groot, werkend drugslab aan. De vondst werd gedaan nadat de politie een tip ontving en hierna onderzoek deed. Op de locatie zijn twee mannen aangehouden, een 33-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht en een 27-jarige man uit Rotterdam.

politie

Meerdere agenten reden rond 10.00 uur naar de locatie. Bij het pand roken zij een chemische lucht die typerend is voor de aanwezigheid van een drugslab. Eén van de verdachten kwam via de deur naar buiten en werd direct gearresteerd. Een andere man bleek nog binnen te zijn. Toen de politie een politiehond dreigde in te zetten, kwam ook deze verdachte tevoorschijn. Beide mannen zijn inmiddels ingesloten. De recherche gaat met hen in verhoor.

Groot lab

Specialisten van de politie omschrijven het aangetroffen drugslab als erg groot. Omdat er veel gevaarlijke chemische stoffen aanwezig, zijn medewerkers van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) in actie gekomen om alles veilig leeg te ruimen. Vanwege de grootte, zal dit enige dagen duren. De politie zal hierbij voortdurend aanwezig zijn. Onderzoek moet uitwijzen welke synthetische drugs er geproduceerd werden.

Waaraan herken ik een drugslab?

  • In een drugslab ruikt het sterk naar chemicaliën, zoals oplosmiddelen (aceton).
  • Om te voorkomen dat het buiten ook zo ruikt, zijn kieren van ongebruikte ramen en deuren vaak afgedicht, bijvoorbeeld met purschuim.
  • Afzuiginstallaties met koolstoffilters voeren vaak de lucht af via het dak.
  • Drugslabs zitten vaak in de buurt van fabrieken of boerderijen die ook stinken (mestlucht). Daardoor valt de stank van het drugslab minder op.