Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Productielocatie in woning Eindhoven aangetroffen

Gisterenmiddag werd in een woning aan de Rigoletto een kleinschalige productielocatie voor synthetische drugs aangetroffen. Alle goederen zijn in beslag genomen en worden vernietigd. Een onderzoek is gestart.

utrecht, afzetting, afzetlint, politielint, niet betreden, stockbeeld, algemeen, detail, detailfoto, Foto: Korpsmedia / Jeroen Stoops

Eerder op de middag werd door medewerkers van de gemeente een chemische lucht waargenomen in de woning waarop zij de politie inschakelden. Agenten troffen op de zolder van de woning een kleinschalige productie opstelling aan voor de productie van synthetische drugs. Alle goederen zijn in beslag genomen en worden vernietigd. Er waren op dat moment meerdere personen in de woning aanwezig, waaronder een kind. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Melden helpt!

Een productielocatie hoort nergens thuis en al helemaal niet in een woonwijk. Productielocaties kunnen zich overal bevinden; op het platteland of in de grote stad, in boerenschuren, woonhuizen, garageboxen of in flatgebouwen. De politie neemt informatie en tips over mogelijke locaties altijd hoog op. De productie van drugs kan gevaarlijk zijn voor de omgeving. Bovendien worden afvalstoffen vaak illegaal gedumpt, waardoor er schade aan het milieu kan ontstaan. Ook het opruimen van vaten met drugsafval kost de maatschappij veel geld. Vermoedt u een productielocatie? Bel dan de politie via 112. Anoniem melden kan natuurlijk ook via 0800-7000. Meer informatie over hoe te handelen bij het aantreffen van een productielocatie vindt u hier.