Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Update: Slachtoffer schietincident Kloveniersburgwal overleden, tweede verdachte aangehouden

Laatst gewijzigd op:

Amsterdam - Op zondagavond 19 november is er geschoten in een coffeeshop aan de Kloveniersburgwal. Een man is daarbij geraakt en aan zijn verwondingen overleden. De politie heeft kort na het schietincident een verdachte aangehouden. De recherche heeft inmiddels ook een tweede verdachte aangehouden.

Het schieten gebeurde rond 22:15 uur ’s avonds. Hulpdiensten kwamen snel ter plaatse. Het slachtoffer is gereanimeerd en met spoed naar het ziekenhuis afgevoerd. Helaas mocht het niet baten en is hij overleden.

De Amsterdamse politie is meteen een zoekactie gestart naar de verdachte en heeft in samenwerking met de politie Oost-Nederland, Landelijke Eenheid en de Duitse politie een man net over de grens in Duitsland aangehouden.

Op maandag 20 november is er een 28-jarige man uit Soest aangehouden voor het dodelijke schietincident. De verdachte heeft zichzelf gemeld bij het politiebureau. De verdachte zit op dit moment nog vast en zal worden gehoord door de recherche over zijn betrokkenheid bij de schietpartij.