Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

77-jarige man zwaargewond na gewapende woningoverval Liendenhof

Gepubliceerd op:

Amsterdam - Zondagochtend vond aan het Liendenhof in Amsterdam-Zuidoost een gewelddadige en gewapende woningoverval plaats. Een nog onbekende man mishandelde de bejaarde bewoners en nam onder bedreiging van een vuurwapen sieraden weg. In het ziekenhuis bleek het letsel van één van de slachtoffers zeer ernstig te zijn. De recherche onderzoekt de zaak en is dringend op zoek naar getuigen.

Rond 08.20 werd bij het oudere echtpaar aangeklopt. In de veronderstelling dat de buren voor de deur stonden, deden ze open. De onbekende woningovervaller wist vervolgens de woning binnen te dringen. Vervolgens mishandelde hij beide bewoners en bedreigde ze ook met een vuurwapen. Uiteindelijk wist de man sieraden buit te maken en sloeg daarna op de vlucht.

Letsel slachtoffers

Zowel de vrouwelijke bewoner van 76 jaar als haar man van 77 raakten gewond bij de woningoverval. Gezien het letsel van de man moest hij direct naar het ziekenhuis worden overgebracht. Daar bleek hij ernstig gewond te zijn geraakt met mogelijk blijvende schade tot gevolg.  

Signalement verdachte

De woningovervaller stond dus rond 08.20 uur voor de deur en is vermoedelijk zo’n twintig minuten in de woning geweest. Wie zag hem vlak voor of na de overval? Het signalement van de verdachte:
- Man;
- Donkere huidskleur;
- Tussen de 20 en 30 jaar oud;
- Opvallend grote, donkerbruine ogen;
- Normaal postuur;
- Ongeveer 1.80 meter lang;
- Helemaal in het zwart gekleed;
- Zwarte muts en capuchon op, gezichtsbedekking tot aan zijn ogen, donkere rugtas.

Informatie delen

De recherche komt graag in contact met mensen die mogelijk meer informatie hebben over de woningoverval. Heeft u iets gezien en/of gehoord, bijvoorbeeld van de vluchtende verdachte? Of bent u eventueel in bezit van relevante camerabeelden? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Via het tipformulier kunt u ook uw informatie delen en is het mogelijk om beeldmateriaal met de politie te delen. Het zaaksnummer van het onderzoek: 2023268703.