Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Drie arrestaties tijdens horecatoezicht

Gepubliceerd op:

Breda - Agenten hebben afgelopen nacht tijdens het horecatoezicht in het uitgaanscentrum van Breda drie aanhoudingen verricht. Er waren veel groepen in de stad, waarbij het SOS-team in de voorfase goed werk verrichtte. Toch moesten de dienders enkele keren ingrijpen bij opstootjes. Het gaat om arrestaties ter zake de mishandeling van een BOA, de bedreiging van een beveiliger en het beledigen van een politieambtenaar.

Agenten in gesprek met uitgaanspubliek

Belediging agenten
Een 21-jarige Roosendaler werd zondag 26 november 2023 omstreeks 01.50 uur op de Lange Brugstraat aangehouden ter zake belediging. Kort daarvoor was hij uit een cafĂ© gezet. Tijdens het gesprek met de horeca agenten die hem daarover aanspraken, vond hij het kennelijk nodig hen te beledigen. Later werd tijdens het onderzoek aan de kleding in zijn rechtersok nog een mes aangetroffen.  Hiervoor krijgt hij een proces-verbaal ingevolge de Wet Wapens en Munitie.

Bedreiging Beveiliger
Een 37-jarige man uit Litouwen werd omstreeks 03.10 uur op de Vismarktstraat opgepakt ter zake bedreiging. Hij zou een beveiliger van een horecazaak met de dood bedreigd hebben. De portier heeft aangifte gedaan. Ook is een getuige gehoord.  

Mishandeling BOA
Een 53-jarige man uit Made werd omstreeks 03.55 uur aangehouden op de Nieuwe Prinsenkade omdat hij daar een handhaver van de gemeente tegen het linkeroor zou hebben geslagen. Dat gebeurde terwijl hij zich bemoeide met een bekeuringssituatie. De Buitengewoon Opsporingsambtenaren waren op dat moment bezig de broer van de verdachte te bekeuren voor wildplassen.