Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

246 kilo vuurwerk gevonden in woning

Gepubliceerd op:

Fijnaart - In een woning in Fijnaart heeft de politie donderdagmiddag 2 november een partij vuurwerk gevonden. Behalve professioneel vuurwerk is er ook in elkaar geknutseld vuurwerk in beslag genomen. Er is niemand aangehouden.

De politie had het vermoeden dat er mogelijk grote hoeveelheid vuurwerk in de woning zou liggen. Agenten zijn daarom direct een onderzoek gestart. Ze zijn de woning binnen gegaan en treffen daar het vuurwerk aan. Gezien de gevaarzetting van de hoeveelheid vuurwerk en het in elkaar geknutseld vuurwerk is de Explosieven Opruimings Dienst (EOD) naar de woning gekomen. In totaal is 246 kilo vuurwerk in beslag genomen.

 

Levensgevaarlijk

Professioneel vuurwerk is, in handen van particulieren, levensgevaarlijk en heeft vaker geleid tot ernstige brandschade en vele ongelukken met slachtoffers die ledematen zijn verloren en oog- of gehoorschade hebben opgelopen, waaronder jonge kinderen.

Professioneel vuurwerk is nog steeds een groot veiligheidsprobleem. De inspanningen van de politie, de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILenT) en het Openbaar Ministerie om de handel in professioneel vuurwerk te bestrijden worden daarom onverminderd voortgezet.

Niet alleen het verkopen van professioneel vuurwerk is strafbaar, ook particulieren die (online) professioneel vuurwerk kopen zijn strafbaar. Op de handel maar ook op het bezit ervan staat een maximale gevangenisstraf van 6 jaar.

Waar kan ik melden als ik vermoed dat iemand verboden vuurwerk heeft of verhandelt?

Als u vermoedt dat ergens (verboden) consumentenvuurwerk wordt verhandeld, getransporteerd etc. vragen we u dit altijd te melden bij de politie. Dat kan via 0900-8844, maar ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of digitaal.

Bel met de politie

0900-8844