Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Twee aanhoudingen na diefstal met geweld

Laatst gewijzigd op:

Vlissingen, Middelburg - Twee mannen zijn woensdagavond aangehouden in een woning. Ze worden verdacht van diefstal met dreiging met geweld ten opzichte van een pakketbezorger eerder die avond.

Aangehouden arrestant wordt in Progis ingevoerd

Het begon allemaal op woensdag 11 oktober 2023 om 18.00 uur. Een pakketbezorger had net een pakje afgeleverd bij een woning aan de President Rooseveltlaan en zat nog even in zijn bus. Op dat moment zag en hoorde hij dat de achterdeur van de werkbus geopend werd en er mensen instapten. Hij liep er meteen heen en zag twee gemaskerde mannen uit de bus komen met enkele pakketten bij zich. Hij riep dat ze moesten stoppen. Toen zag hij dat één van de mannen een mes pakte en er mee zwaaide. De mannen liepen weg en stapten op een scooter waarna ze wegreden.

Aanhouding

Gelukkig kon de aangever het kenteken van de scooter onthouden. De politie werd gebeld die direct een onderzoek strartte. Via het kenteken van de scooter kwam er een naam en adres in Middelburg van een bekende van de politie naar voren. De woning werd betreden en daar werden twee 18-jarige verdachten aangehouden, één uit Middelburg en één uit Vlissingen. Er werden geen pakketjes gevonden. De pakketdienst regelt verder de afhandeling van de weggenomen pakketjes. De verdachten zijn ingesloten.