Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Steekincident Hazelaarstraat: slachtoffer gereanimeerd, verdachte aangehouden

Gepubliceerd op:

Amsterdam - Zaterdagochtend 28 oktober 2023 vond in de Hazelaarstraat in Amsterdam-Noord een ernstig steekincident plaats. Rond 11.45 uur kreeg de polite meldingen dat er daar iemand zou zijn neergestoken. Kort daarna troffen agenten ter plaatse op straat een zeer zwaargewonde man aan. Hij moest gereanimeerd worden en is vervolgens in kritieke toestand met spoed naar het ziekenhuis overgebracht. De agenten konden ter plaatse ook een verdachte aanhouden.

Wat er zich precies heeft afgespeeld in de Hazelaarstraat, staat nog niet vast. Wel is het duidelijk dat meerdere mensen iets zien en/of gehoord hebben van het heftige incident. De politie roept iedereen die mogelijk getuige is geweest op om zich bij te melden. Niet alleen omdat alle informatie over de zaak welkom is, maar zeker ook zodat we de juiste (slachtoffer)hulp kan worden aangeboden.

Update 29-10-2023 11:15 uur: De gewonde man is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen komen te overlijden. Het betreft een 36-jarige man met de Marokkaanse nationaliteit. 

Het onderzoeksnummer in de deze zaak: 2023245040.