Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Duits voortvluchtig kopstuk op verzoek Belgische autoriteiten aangehouden

Gepubliceerd op:

Lochem - De politie heeft zondag 10 september 2023 op verzoek van het Fugitive Active Search Team België een 42-jarige Duitse man aangehouden op een camping in Lochem. De man is in 2022 in de rechtbank in België veroordeeld tot vier en zes jaar gevangenisstraf en stond sinds december 2022 internationaal gesignaleerd. De Duitser was als leidinggevende verbonden aan de motorclubs Satudarah en No Surrender.

Voorvluchtige aangehouden

Het Fugitive Active Search Team Nederland (FASTNL) van de Landelijke Eenheid startte een onderzoek, na verkregen informatie van FAST België, naar de verblijfplaats van de Duitser. Het vermoeden bestond dat hij zich mogelijk in Nederland ophield. Het onderzoek leidde naar een camping in Lochem waar de man verbleef. De Dienst Speciale Interventies heeft de man aangehouden, omdat hij als vuurwapengevaarlijk bekend staat.

De man is in België veroordeeld voor zware misdrijven, waaronder mensenhandel, het laten werken van vrouwen in de prostitutie, verkrachting en bezit van automatische wapens en bijbehorende munitie. De misdrijven zijn zowel in België als Duitsland gepleegd. De man zit vast en de rechtbank van Amsterdam beslist over zijn overlevering naar België.