Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

UPDATE: Aanhoudingen in onderzoek naar openlijke geweldpleging, diefstal met geweld en poging straatroof

Laatst gewijzigd op:

Badhoevedorp/Hoofddorp - De recherche in Kennemerland heeft op dinsdag 12 september in een onderzoek naar openlijke geweldpleging, diefstal met geweld in vereniging en een poging straatroof in Hoofddorp en Badhoevedorp drie personen aangehouden. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij één of meerdere incidenten. Op woensdag 13 september zijn nog eens twee verdachten aangehouden. Het gaat om twee jongens van 15 jaar uit Amsterdam en de gemeente Schagen.

aanhouding, politieagent boeit verdachte, Foto: Korpsmedia politie

Op 6 mei 2023 omstreeks 16.30 uur heeft een openlijke geweldpleging en een poging straatroof plaatsgevonden op de Marktlaan in Hoofddorp. Een 14-jarige jongen uit Hoofddorp raakte hierbij gewond. Twee dagen later, op maandag 8 mei 2023 omstreeks 20:30 uur, werden twee minderjarige jongens slachtoffer van een diefstal met geweld bij de speeltuin aan de Toevluchtstraat in Badhoevedorp. Dit gebeurde in vereniging. Uit onderzoek is gebleken dat er een verband is tussen de verschillende incidenten.

De verdachten, drie jongens van 18, 14 en 16 jaar uit Amsterdam, Duivendrecht en Rijssen (Overijssel), zijn dinsdagochtend in hun woonplaats aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De recherche zet het onderzoek voort en sluit meer aanhoudingen niet uit.

UPDATE
In het onderzoek zijn woensdag 13 september nog eens twee verdachten aangehouden. Het gaat om twee jongens van 15 jaar uit Amsterdam en de gemeente Schagen. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij de openlijke geweldpleging en poging straatroof op de Marklaan in Hoofddorp op 6 mei 2023. De recherche in Kennemerland zet het onderzoek voort.

2023094528 / 2023093009