Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Woningoverval Schieringerweg Leeuwarden: twee verdachten gezocht

Gepubliceerd op:

Leeuwarden - De bewoner van een huis aan de Schieringerweg in Leeuwarden is op 6 september vroeg wakker. Omstreeks 05:20 uur hoort hij de deurbel. Wanneer hij zijn voordeur opent, duwen twee verdachten hem met geweld achteruit. In paniek springt het slachtoffer zijn slaapkamerraam uit en ontvlucht de woning.

Politieauto

De verdachten nemen verschillende spullen uit de woning van het slachtoffer (een 26-jarige man) mee. Ook stelen ze zijn autosleutels. De verdachten rijden weg in de auto van het slachtoffer.

De recherche onderzoekt de woningoverval. Dat onderzoek bestaat onder meer uit een buurtonderzoek. De politie komt graag in contact met getuigen die in de vroege ochtend van 6 september opvallende zaken hebben gezien in de omgeving van de Schieringerweg. Ook vragen we buurtbewoners met een beveiligings- of deurbelcamera om te kijken of er iets is vastgelegd op beeld.

Tips kunt u kwijt door te bellen naar 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. U mag dan het zaaksnummer 2023237187 vermelden.