Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Verdachten tientallen inbraken aangehouden

Laatst gewijzigd op:

Terneuzen - Er zijn dinsdag 5 september 2 mannen aangehouden. Zij worden ervan verdacht de afgelopen maanden tientallen woninginbraken en meerdere scooterdiefstallen te hebben gepleegd in Terneuzen.

aanhouding, losmaken boeien, boeisleutel, Foto: Korpsmedia politie

De recherche startte een uitgebreid onderzoek naar ruim 50 woninginbraken en meerdere scooterdiefstallen, gepleegd in de eerste helft van dit jaar. De gestolen scooters zijn ook gebruikt bij het plegen van de woninginbraken in Terneuzen. Op 24 juni jl. leidde dit al tot de aanhouding van vier jongemannen op heterdaad voor een poging woninginbraak. Na verhoor zijn deze verdachten toen vrijgelaten. Nadat deze verdachten waren aangehouden, stopten de woninginbraken.

Het onderzoeksteam is doorgegaan met het onderzoek en is opnieuw bij twee van de eerder aangehouden verdachten uitgekomen. Agenten zijn dinsdagochtend op vier adressen binnengetreden. Onder leiding van een rechter-commissaris zijn de vier woningen doorzocht. De rechercheurs hebben diverse spullen in beslag genomen. De verdachten zitten nu vast en worden verhoord. Het gaat om twee mannen van 18 en 19  jaar uit Terneuzen. Er volgen nog meer aanhoudingen.

 

UPDATE 07-09: Woensdagavond 6 september is een derde verdachte aangehouden. Het gaat om een 17-jarige jongen uit Terneuzen. Het rechercheonderzoek gaat nog steeds door.