Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Recherche zoekt getuigen poging overval supermarkt

Laatst gewijzigd op:

Amsterdam - Donderdagavond 7 september hebben twee jonge mannen geprobeerd een supermarkt aan de Middenweg te overvallen. De verdachten hadden een mes en een vuurwapen bij zich waarmee ze het personeel van de winkel bedreigden. Zonder buit zijn de verdachten gevlucht in de richting van de Linnaeusparkweg. De politie spreekt graag getuigen die de daders hebben gezien of mogelijk meer informatie hebben.

Detailopname surveillancewagen

Omstreeks 22.00 uur dringen de mannen zich via de hoofdingang van de supermarkt binnen. De verdachten zijn in het donker gekleed en dragen gezichtsbedekking. Ze bedreigen het winkelpersoneel met een mes en een vuurwapen, maar gelukkig raakt hierbij niemand gewond. De verdachten verlaten uiteindelijk de winkel zonder buit via een nooddeur. Ze vluchten weg in de richting van de Linnaeusparktweg. Het vermoeden is dat ze op een scooter zijn weggevlucht, maar de recherche hoort dit graag van getuigen die dit gezien hebben. 

Bent u getuigen geweest of heeft u camerabeelden van de omgeving? Laat het ons weten via onderstaande tipformulier. Vermeld daarbij het proces-verbaalnummer 2023203183.