Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Agenten gewond bij aanhouding van verdachte

Twee agenten raakten donderdag 7 september gewond bij de aanhouding van een verdachte. De agenten kwamen bij een school aan de Delflandlaan ter plaatse vanwege onrust onder jongeren. Een verdachte ging dusdanig in verzet dat hij twee agenten verwondde.

surveillancevoertuig, politieauto, dienstvoertuig, mercedes, nieuwe striping, zijkant, close-up, logo, slogan, waakzaam, dienstbaar, daglicht, Foto: Korpsmedia / Peter Monteny

De politie kreeg omstreeks 16.00 uur de melding over onrust bij een school aan de Delflandlaan. Naar aanleiding van de melding wilden agenten een jongen controleren. Hij werkte niet mee aan zijn staandehouding, waarna hij werd aangehouden. De jongen ging in verzet en pakte een van de agenten met een nekklem beet. Bij de worsteling die volgde, raakte haar collega, die haar te hulp schoot, gewond. 

De verdachte is aangehouden. Het gaat om een 14-jarige jongen uit Den Haag.

Geweld tegen politiemensen

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. Bij agressie en geweld tegen politieambtenaren staat de politie pal achter haar medewerkers. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Afgesproken is dat de straf bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd.

Getuigen gezocht

Het onderzoek naar dit incident is in volle gang en de politie komt graag in contact met getuigen. Heeft u meer informatie, laat het dan alstublieft weten. Bel 0900 8844 of geef uw informatie door via Meld Misdaad Anoniem: 0800 7000. Ook kunt u gebruikmaken van onderstaand tipformulier.